フライパンを新調しました!
大体3年置きぐらいに買い替えていたテフロン加工のフライパン。使っているうちに、どうしても焦げ付くようになるので仕方ないのですが、ダメになる度、もう少し長く使えるものはないものかと思っていました。耐久性で言うと、鉄のフライパンが一番なのでしょうね。ただ、洗い物はツルッとピカッと仕上げたい派の私。使い終わってからも油でコーティングする必要がある鉄のフライパンは、私には不向きかな?と思っています。
新しく購入したのはスキャンパンというメーカーのもの。テフロン加工のように扱いやすく、ゴシゴシ洗っても、熱い状態のまま水につけても、金属製のターナーもOKだそう。そして、驚きの10年保証。早速スクランブルエッグをノンオイルで作ってみて、熱いうちに水を入れてみたところ、フライパンに薄く残った卵が、ふわ〜っと浮いてくるではありませんか。スキャンパンすごい!ブラックとステンカラーの男前な見た目もお気に入り。大事に使おうと思います。
I bought a frying pan! I used to replace my Teflon-coated frying pan about every three years. It was inevitable that they would get burnt while in use, but every time I couldn't use them anymore, I want something that can last longer.
Iron pans may be more durable. However, I am a person who prefers my dishes to be smooth and shiny. Iron pans that need to be greased after use are not suitable for me.
The new one I bought is called Scanpan and it is made in Denmark. It is as easy to handle as a Teflon -coated frying pan, can be scrubbed, can be put in water while hot, and can be used with a metal turner without any problems. Moreover, it comes with a 10-year warranty. I immediately tried making scrambled eggs without using oil. When I added water while the pan was hot, the thin eggs left in the pan floated to the surface. The Scanpan is amazing. I also like the masculine look of the black and stainless steel color. I will use it with care.